Aluminijumska Vrata

Aluminijumska Vrata

Pri izboru aluminijumskih vrata najvažnija stvar je odabir serije profila od kojih se ona izrađuju. Postojanost i dugotrajna besprekorna funkcija su stvari koje vrata moraju da ispunjavaju pored estetike i protivprovalne sigurnosne zaštite. Aluminijumska vrata izrađena u našem proizvodnom pogonu su moderne konstrukcije i visokog kvaliteta izrade i završne obrade. Profili i okovi koje koristimo u procesu proizvodnje su vrhunskog kvaliteta čime se postiže besprekorno funkcionisanje i dug vijek trajanja.

Pri proizvodnji aluminijumskih vrata, MAXMARA koristi profile firmi ALUMIL (Grčka), FEAL (BiH), SCHÜCO (Njemačka), PROFILATI (Italija) i WICONA (Njemačka).

Prema vrsti profila dijelimo ih u dvije grupe:

  • bez toplotne izolacije, takozvani „hladni profili“ (koristimo ih uglavnom za unutrašnju stolariju),
  • sa termičkim prekidom, tj. sa izolacionim profilima, tzv. „topli profili“ .

Aluminijumska vrata mogu biti jednokrilna, dvokrilna ili višekrilna (tzv. harmonika vrata).

Spajanje profila i zaptivanje

Aluminijumski profili se spajaju aluminijumskim mehaničkim spojnicama, a dodatno se lijepe dvokomponentnim ljepilom radi dodatnog ukrućenja i boljeg zaptivanja na spojevima.

Zaptivanje je izvedeno sa dva niza specijalnih guma (EPDM) koji omogućavaju maksimalnu zaptivenost vrata jer su zaptivke kompatibilne sa žljebovima u koje naliježu. Svi uglovi se lijepe odgovarajućim ljepilom, tako da su zaptivke kontinuirane.

Okov

U vrata iz našeg proizvodnog programa ugrađujemo najkvalitetniji okov koji omogućava zatvaranje i bravljenje između krila i okvira vrata u nekoliko tačaka. Time se osigurava odlično zaptivanje kontaktnih površina između krila i okvira i visoka sigurnost od provable.

MAXMARA u aluminijumska vrata izrađena od profila proizvođača ALUMIL, PROFILATI i FEAL ugrađuje:

  • brave italijanskih proizvođača ISEO, CISA i OMEC (brave sa jednom, tri ili 5 tačaka zaključavanja),
  • cilindre italijanskih proizvođača ISEO, CISA, OMEC (standardni ili kodirani),
  • kvake i šarke italijanskog proizvođača SAVIO, itd.

U vrata napravljene od profila SCHÜCO i WICONA ugrađujemo njihove tipske okove.

Boja

Koristimo plastificirane (velik izbor boja prema RAL karti) ili eloksirane profile (ograničen broj boja – prirodna boja aluminijuma, bronza, boja zlata itd.). Važno je da boje odaberete pažljivo jer se plastificirane površine ne mogu naknadno farbati. Održavanje ovih profila je veoma lako, dovoljno ih je obrisati vlažnom krpom, ali je važno naglasiti da se tom prilikom ne smiju koristiti abrazivi ili kaustične hemikalije.

Ispuna

Aluminijumska vrata zastakljujemo vakuum staklima (dvoslojna ili troslojna) koja obezbeđuju izvanrednu termičku i zvučnu izolaciju ili aluminijumskim panelima.

 
 
AG01
 
AG01B
 
AG02
 
AG02B
 
AG03
 
AG03B
 
AG04
 
AG04B
 
AG05
 
AG05B
 
AG06
 
AG07
 
AG08
 
AG08B
 
AG09
 
AG10