M A X M A R A

Naša glavna motivacija je pružiti prvoklasnu uslugu svim našim klijentima na vrijeme i u okviru budžeta koristeći naše vrhunske koncepte dizajna i inženjering.

Kontakt

+387 51 355 120

info@maxmaradoo.com

Showroom

Njegoševa 109,
78 000 Banja LukaModerna i jedinstvena aluminijumskih ulazna vrata za vaš dom

Pri izboru aluminijumskih vrata najvažnija stvar je odabir serije profila od kojih se ona izrađuju. Postojanost i dugotrajna besprekorna funkcija su stvari koje vrata moraju da ispunjavaju pored estetike i protivprovalne sigurnosne zaštite. Aluminijumska vrata izrađena u našem proizvodnom pogonu su moderne konstrukcije i visokog kvaliteta izrade i završne obrade. Profili i okovi koje koristimo u procesu proizvodnje su vrhunskog kvaliteta čime se postiže besprekorno funkcionisanje i dug vijek trajanja.
Pri proizvodnji aluminijumskih vrata, MAXMARA koristi profile firmi ALUMIL (Grčka), FEAL (BiH), SCHÜCO (Njemačka), PROFILATI (Italija) i WICONA (Njemačka).

Prema vrsti profila dijelimo ih u dvije grupe:
bez toplotne izolacije, takozvani „hladni profili“ (koristimo ih uglavnom za unutrašnju stolariju),
sa termičkim prekidom, tj. sa izolacionim profilima, tzv. „topli profili“
. Aluminijumska vrata mogu biti jednokrilna, dvokrilna ili višekrilna (tzv. harmonika vrata).

Spajanje profila i zaptivanje
Aluminijumski profili se spajaju aluminijumskim mehaničkim spojnicama, a dodatno se lijepe dvokomponentnim ljepilom radi dodatnog ukrućenja i boljeg zaptivanja na spojevima. Zaptivanje je izvedeno sa dva niza specijalnih guma (EPDM) koji omogućavaju maksimalnu zaptivenost vrata jer su zaptivke kompatibilne sa žljebovima u koje naliježu. Svi uglovi se lijepe odgovarajućim ljepilom, tako da su zaptivke kontinuirane.

Okov
U vrata iz našeg proizvodnog programa ugrađujemo najkvalitetniji okov koji omogućava zatvaranje i bravljenje između krila i okvira vrata u nekoliko tačaka. Time se osigurava odlično zaptivanje kontaktnih površina između krila i okvira i visoka sigurnost od provable.

Boja
Koristimo plastificirane (velik izbor boja prema RAL karti) ili eloksirane profile (ograničen broj boja – prirodna boja aluminijuma, bronza, boja zlata itd.). Važno je da boje odaberete pažljivo jer se plastificirane površine ne mogu naknadno farbati. Održavanje ovih profila je veoma lako, dovoljno ih je obrisati vlažnom krpom, ali je važno naglasiti da se tom prilikom ne smiju koristiti abrazivi ili kaustične hemikalije.

Ispuna
Aluminijumska vrata zastakljujemo vakuum staklima (dvoslojna ili troslojna) koja obezbeđuju izvanrednu termičku i zvučnu izolaciju ili aluminijumskim panelima.SIGURNOSNA VRATA


Sigurnost koja vam daje mir

Maksimalna sigurnost, kreativna estetika, jednostavnost upotrebe i visok termoizolacioni koeficijent su osnovne karakteristike sigurnosnih vrata. MARAMAX nudi sigurnosna vrata modernog dizajna prihvatljiva za sva arhitektonska rješenja. Uprkos robusnoj i snažnoj podkonstrukciji, završnim elementima nastojimo izbjeći krute geometrijske linije, kako na samom krilu vrata koje je obloženo drvenim panelom elegantne završne obrade, tako i na samom metalnom okviru vrata, koji je završno obrađen postupkom plastifikacije.
Veličina i težina vrata ne predstavljaju prepreku za lako rukovanje i besprijekorno funkcioniše, zahvaljujući kugličnom mehanizmu u šarkaa koji omogućava da se sa relativno malom snagom vrata otvore ili zatvore. Jednostavnim pokretima se zaključavaju. Osnovna konstrukcija vrata je izrađena od profilisanog čelika, a ispuna od čeličnog lima debljine 2mm. Vrata imaju zaključavanje u 8-10 tačaka.
I pored svih ostalih zahtjeva, ni u jednom trenutku nije zanemarena osnovna namjena vrata, već je postignuta maksimalna sigurnost.

DEKORATIVNI PANELI ZA ULAZNA VRATA
Ulazna vrata
AG01
Ulazna vrata
AG01B
Ulazna vrata
AG02
Ulazna vrata
AG02B
Ulazna vrata
AG03
Ulazna vrata
AG03B
Ulazna vrata
AG04
Ulazna vrata
AG04B
Ulazna vrata
AG05
Ulazna vrata
AG05B
Ulazna vrata
AG06
Ulazna vrata
AG07
Ulazna vrata
AG08
Ulazna vrata
AG08B
Ulazna vrata
AG09
Ulazna vrata
AG10
UP