M A X M A R A

Naša glavna motivacija je pružiti prvoklasnu uslugu svim našim klijentima na vrijeme i u okviru budžeta koristeći naše vrhunske koncepte dizajna i inženjering.

Kontakt

+387 51 355 120

info@maxmaradoo.com

Showroom

Njegoševa 109,
78 000 Banja Luka

Zaštita od sunca

ROLETNE


Aluminijumske roletne se sastoje od aluminijumskih letvica. Svaka letvica je ispunjena poliuretanom što predstavlja odličnu kako zvučnu tako i toplotnu izolaciju. Letvice su plastificirane prema RAL karti ili eloksirane u prirodnoj boji aluminijuma. Aluminijumske letvice su znatno čvršće, izdržljivije i manje podložne uticaju vanjskih vremenskih faktora (ne rđaju, ne nagriza ih voda ni zrak, otporne su na sunčevu svjetlost i ne mijenjaju boju dugi niz godina) u odnosu na PVC letvice. Otporne su, takođe, na promjenu temperature u intervalu od -20 do +60 °C.

WAREMA Prozorske tende - markize


Dnevno svjetlo u svom najljepšem obliku

WAREMA prozorske tende su toliko lijepe da ih gotovo ne želite otvoriti. Kvalitetna i čvrsta tkanina otporna na vremenske utjecaje te vodilice otporne na vjetar osiguravaju dugotrajnu funkcionalnost dok veliki izbor boja pruža mogućnost za ostvarenje vlastite kreativnosti.
Mnogo različitih oblika i veličina kutija čini WAREMA tende za prednju montažu individualnim elementom dizajna na vašoj fasadi. Zahvaljujući easyZIP navođenju, tenda postavljena sprijeda stilski zasjenjuje velike staklene površine i izuzetno je stabilna na vjetar. Vođenje tkanine direktno u vodilicu spriječava bočni upad svjetlosti.
Još jedna prednost je izuzetno vitka i uska vodilica, koja omogućuje optimalnu integraciju sistema za zaštitu od sunca u bilo koju fasadu zgrade.

KOMARNICI


Sve gore pomenute roletne možemo isporučiti i sa komarnikom (mrežica koja služi za zaštitu od insekata) integrisanim u kutiju roletne.
Nudimo, takođe, komarnike koji se zasebno montiraju na prozore, vrata i krovne prozore. Izrađujemo ih u svim dimenzijama zavisno o veličini otvora.
Rubovi mrežice prolaze kroz vodilice koje su zaštićene posebnim četkicama koje sprečavaju oštećenje mrežice. Mehanizam za povlačenje se sastoji od opruge koja omogućava ravnomjerno povlačenje.

GRILJE


Grilje su dodatak stolariji koji vam osim odlične zaštite od sunca nudi i zaštitu od: vjetra, vrućine, hladnoće, insekata, neželjenih pogleda, ali i od provale i krađe. Osim toga grilje omogućavaju prirodnu ventilaciju prostora. Prema zasjenjivanju dijelimo ih na: grilje sa fiksnim lamelama, grilje sa pokretnim lamelama i pune grilje (škure).
Prije nego što odlučite koji tip grilje ćete kupiti vodite računa koliko želite zamračiti unutrašnjost prostorije. Fiksne lamele propuštaju više svjetlosti jer su postavljene tako da su stalno u poluzatvorenom položaju (nagnute oko 60°) tako da omogućavaju stalno strujanje vazduha kroz njih, ali ne mogu potpuno zamračiti prostoriju. Pomične lamele se mogu zakretati ručno, a postoji nekoliko različitih mehanizama za zakretanje lamela. Prema načinu otvaranja grilje dijelimo na: zaokretne, preklopne, harmo i klizne.
Grilje se mogu montirati direktno na prozor, na svoj štok (okvir) koji može biti postavljen potpuno do okvira prozora ili ravno sa vanjskom ivicom fasade. Postoji i „Z“ izvedba okvira grilje koja naliježe sa vanjske strane otvora na fasadu. Grilje, takođe, mogu biti i klizne sa vanjske strane fasade ili preklopne (harmo) i preklapati se van na fasadu ili unutar otvora (špalete) prozora. Kao najbolje rješenje za izradu grilja pokazao se aluminijum.

Vanjske žaluzine


Vanjske žaluzine pomažu vam da osiguraju dobru klimu u vašim sobama. Zaustavljaju do 80% topline koja bi inače zagrijavala vašu sobu. Razne oblike lamela i vodilice omogućuju individualna rješenja za gotovo svaku arhitekturu fasade i svaki profil zahtjeva.
Usporedbi s ostalim sustavima sjenila osiguravaju najbolju kontrolu svjetlosti, zasjenjenja i zaštite od pogleda. Montiranjem na vanjskoj strani žaluzine su učinkovite u sprječavanju pregrijavanja prostora. U usporedbi s unutarnjim žaluzinama vanjske žaluzine su do osam puta uspješnije u hlađenju prostora i dva puta učinkovitije u odnosu na lamele između stakala ili prozorska krila. Vanjske žaluzine značajno poboljšavaju udobnost u prostoru. Posebno su prikladne kao nedjeljive samostalne žaluzine za široke elemente do 5 metara.

UP